ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 33oυ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

2017-10-12 00:00

 

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ                           ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 2004

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ                            ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΓΚ. ΠΡΩΤΟΔ 3368

ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ                                   ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΑΤΤΙΚΗΣ

www.epsap.gr

 

 

 

 

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ 33ου ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

 

 

 

ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

……..………………………………………………………

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα σωματεία της Ένωσης (ΕΠΣΑΠ) που συμμετέχουν στο τουρνουά, τα μέλη των διοικήσεων τους, οι πάσης φύσεως εκπρόσωποι τους, οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, οι φίλαθλοι και γενικά οποιοδήποτε πρόσωπο με οποιαδήποτε ιδιότητα μετέχει στην δραστηριότητα των σωματείων, έχουν την υποχρέωση να τηρούν τους κανόνες του φίλαθλου πνεύματος και να συμμορφώνονται με την προκήρυξη της Ένωσης (ΕΠΣΑΠ) καθώς επίσης και της οδηγίες του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ.  Η τυχόν παράβαση και η μη συμμόρφωση με την προκήρυξη του τουρνουά και του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ σχετικά με τις υποχρεώσεις που έχουν, καθώς και οποιαδήποτε παράνομη εκ μέρους τους ενέργεια, τιμωρείτε από την αρμόδια επιτροπή της Ένωσης αφού κληθεί πρώτα σε έγγραφη η αυτοπρόσωπη απολογία. Παράλληλα κάθε ομάδα είναι υπεύθυνη για τις πράξεις και παραλείψεις όλων όσων με οποιαδήποτε ιδιότητα συνδέονται με αυτή εκτός αν οι ενέργειες αυτών στρέφονται κατά της ίδιας της ομάδας τους.

 

 

Το Δ/Σ της Ένωσης είναι αρμόδιο να αποφασίζει επί παντός θέματος που υφίσταται (τρόπος διεξαγωγής πρωταθλήματος – κυπέλλου, διαγραφή ομάδων και ποδοσφαιριστών, οικονομικό, κλπ).

Σωματείο το οποίο, με δική του ευθύνη αποχωρεί ή αποβληθεί από το Τουρνουά δεν έχει δικαίωμα να επανέλθει , εάν δεν παρέλθουν τουλάχιστον δύο (ετήσιες) αγωνιστικές περίοδοι . Εναπόκειται στην κρίση του Δ.Σ. της ένωσης και κατ’ επέκταση της τακτικής ή έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των σωματείων , η συντομότερη επάνοδος του σωματείου , εφ’ όσον το αιτηθεί . Δεν μπορεί να επανέλθει σωματείο το οποίο αποβλήθηκε από το Τουρνουά , επειδή κρίθηκε υπαίτιο επεισοδίων .

Οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων είναι δεσμευτικές και τελεσίδικες ως προς το Δ/Σ της Ένωσης το οποίο και τις εφαρμόζει πιστά. Το Δ/Σ συνεδριάζει ανά 8ημερο και εκτάκτως όταν καλέσει τούτο ο πρόεδρος ή πέντε τουλάχιστον μέλη του Δ/Σ.

Μέλος του Δ/Σ που απουσιάζει αδικαιολογήτως επί τρεις συνεχούς συνεδριάσεις εκπίπτει του αξιώματος του και αντικαθίσταται από αναπληρωματικό μέλος.

Οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να προστατεύουν το κύρος και την αξιοπρέπεια του ΤΟΥΡΝΟΥΑ και ευθύνονται σε περίπτωση παράβασης των Αθλητικών κανονισμών και τις προκηρύξεις της Ένωσης και του ΟΠΑΑΠ.

Σημ: Σε περίπτωση ασάφειας της προκήρυξης της Ένωσης και του κανονισμού του ΟΠΑΑΠ το Δ/Σ της Ένωσης αποφασίζει εντός του πλαισίου τόσο της προκήρυξης της Ένωσης και του ΟΠΑΑΠ όσο και των Αθλητικών νόμων που υπάρχουν (βλ. ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΚΑΠ κλπ).

 

 

 

Το διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΩΣΗΣ στην συνεδρίαση που έκανε την 09/10/2017 αποφάσισε τα παρακάτω αναφορικά, με τη διεξαγωγή του τουρνουά.

 1. Το τουρνουά θα αρχίσει την 14 - 15/10/2017  με αγώνες της πρώτης φάσης του

14ου κυπέλου και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι αγώνες του πρωταθλήματος την

04 – 05/11/2017.  Η κλήρωση του κυπέλου θα γίνει την 12/10/2017 και του πρωταθλήματος την 02/11/2017.

 Τις παραπάνω ημερομηνίες, τα σωματεία πρέπει να καταθέσουν τα έξοδα αγώνων διαφορετικά δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

 

Η κλήρωση των ωρών και των γηπέδων θα γίνεται κάθε Πέμπτη και ώρα 18:30 στα γραφεία της Ένωσης στο δημοτικό γήπεδο Μαζαράκη. Σωματείο που για σοβαρό κοινωνικό λόγο ζητήσει εξαίρεση , πρέπει να το δηλώσει εγγράφως μέχρι την ημέρα της κλήρωσης αλλιώς δεν θα γίνεται δεκτό το αίτημά. Η αρμόδια επιτροπή θα εξετάζει και θα αποφασίζει αναλόγως. Οι κοινωνικοί λόγοι είναι οι εξής και αφορούν ποδοσφαιριστή ή εκπρόσωπο της ομάδας: α) Γάμος, β) Βάπτιση παιδιού,

 γ) Απεβίωση, δ) 40ημερο μνημόσυνο, ε) Χορός ομάδας. (Σε όλες τις περιπτώσεις ο αγώνας θα διεξάγεται την προηγούμενη ή την επομένη του μυστηρίου)

 

 1. Την διαδικασία σχετικά με τον ορισμό των διαιτητών των αγώνων θα την έχει ο αρμόδιος εκπρόσωπός του. Σε όλους τους αγώνες θα ορίζεται ένας διαιτητής και δύο βοηθοί διαιτητές. Αγώνας δεν θα αναβάλλεται σε περίπτωση μη προσέλευσης ενός ή και δύο, εκ της διαιτητικής τριάδας και τον αγώνα θα διαιτητεύει ο τρίτος εξ αυτών. Στην περίπτωση όμως αυτή, εφόσον στο γήπεδο, παραβρίσκονται άλλοι διαιτητές, μπορούν να διαιτητεύσουν μόνο αν συμφωνήσουν και οι δύο διαγωνιζόμενες ομάδες. Αν δεν προσέλθουν και οι τρείς ορισθέντες διαιτητές, ο αγώνας αναβάλλεται, εκτός αν συμφωνήσουν οι δυο διαγωνιζόμενες ομάδες να διαιτητεύσει άλλος διαιτητής που παρευρίσκεται στο γήπεδο. Η αποζημίωση της διαιτησίας θα καταβάλλεται πριν την έναρξη του αγώνα. Σε διαφορετική περίπτωση ο διαιτητής, θα έχει το δικαίωμα να μην ξεκινήσει τον αγώνα και η ομάδα (ή οι ομάδες) που θα το πράξουν, θα είναι υπαίτιες για την μη τέλεση του αγώνα. Οι διαιτητές (και οι βοηθοί διαιτητές), εκτός του φύλλου αγώνα και τυχόν συμπληρωματικής έκθεσης, θα μπορούν να υποβάλλουν έκθεση αγώνα, εφόσον του ζητηθεί από την αρμόδια επιτροπή εκδίκασης φύλλων αγώνων.

Διευκρινίζουμε και ενημερώνουμε ότι οποιαδήποτε λέξη η φράση (από τις παρακάτω) που έχει μεταφορική έννοια η συμβολικό χαρακτήρα λεχθεί από ποδοσφαιριστές η αξιωματούχους ομάδων και καταγραφεί στο Φ.Α θα τιμωρείται με ποινή (4) αγωνιστικών συμφώνα με το άρθρο 27 του ΚΑΠ.

 • Άσχετος, μεθυσμένος, καραγκιόζης, ανίκανος, κοράκι, μαυροφόρα, νεκροθάφτης κλπ ή παρεμφερείς εκφράσεις όπως: Η διαιτησία σου ήταν άσχετη, δεν ξέρεις τι σου γίνεται, μας έκανες την κηδεία, κοιμάσαι όρθιος, είσαι στημένος ή η διαιτησία σου ήταν στημένη, πόσα πήρες, μας έθαψες, μας κατακρεούργησες, κ.λ.π.
 1. Οι διαιτητές είναι υποχρεωμένοι να δέχονται οποιαδήποτε ένσταση θελήσουν να υποβάλλουν στο φύλλο αγώνα οι αρχηγοί των ομάδων και όλες οι ενστάσεις θα αναγράφονται στον ειδικό χώρο του φύλλου αγώνος και θα λαμβάνουν γνώση οι αρχηγοί ενυπογράφως. Ο διαιτητής έχει το δικαίωμα να γράψει τις τυχόν παρατηρήσεις.

Ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να φυλάσσει σε δικό του ασφαλή χώρο τόσο τα δελτία όσο και το φύλλο αγώνα επιτρέποντας μόνο στους αρχηγούς των ομάδων τυχόν έλεγχο που θέλουν να κάνουν και αυτό μόνο στο ημίχρονο ή στο τέλος του αγώνα.

Ο διαιτητής και ο γιατρός είναι υποχρεωμένος πριν τον αγώνα να ελέγχει τα δελτία των δηλωθέντων ποδοσφαιριστών και τις βεβαιώσεις ιατρού. Εάν δεν υπάρχει βεβαίωση ιατρού ο διαιτητής σε συνεργασία με τον ιατρό του αγώνα απαγορεύει στο συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή να αγωνισθεί. Εάν ο ποδοσφαιριστής αρνηθεί να συμμορφωθεί στην υπόδειξη του διαιτητή τότε ο αγώνας δεν αρχίζει με υπαιτιότητα της ομάδας του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή.

Παράβαση καθηκόντων του διαιτητή η επόπτη συνεπάγεται με την παραπομπή αυτού στη τριμελή επιτροπή διαιτησίας της Ένωσης και θα επιβάλετε ποινή τουλάχιστον ενός μήνα.

 1. Στην Γεν. Συνέλευση έγινε την 25/09/2017 αποφασίσθηκε όπως στους αγώνες του τουρνουά να παρευρίσκονται και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, γιατροί, φυσικοθεραπευτές- νοσηλευτές ή διασώστες. Σε περίπτωση απουσίας τους ο αγώνας θα αναβάλλεται. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΘΛΗΤΗ: Σωματεία που δεν θα την καταθέσουν στην ένωση, δεν θα εγκρίνονται τα δελτία των ποδοσφαιριστών αυτών, κατά συνέπεια δεν θα μπορούν να τους χρησιμοποιούν στους αγώνες του τουρνουά.

Στην περίπτωση όμως που ποδοσφαιριστής αγωνισθεί και υπάρξει ένσταση η συμμετοχή του θα θεωρηθεί ως κακή συμμετοχή και θα τιμωρείται ανάλογα.

 • Σημειώνεται πως για την επικύρωση του δελτίου από την ένωση θα πρέπει να προσκομίζετε η Υπεύθυνη Δήλωση Αθλητή υπογεγραμμένη από τον αθλητή. 

Επίσης όλοι οι ποδοσφαιριστές σε περίπτωση τραυματισμού τους ή οτιδήποτε άλλο τους συμβεί, δεν έχουν το δικαίωμα να στραφούν ενάντια στην Ένωση ή στο σύλλογό τους.

 

 1. Στους αγώνες θα ορίζονται παρατηρητές αγώνων τα γηπεδούχα σωματεία, οι οποίοι θα υποβάλλουν έκθεση αγώνα όποτε ζητηθεί και η οποία και θα λαμβάνεται υπ όψιν από την αρμόδια επιτροπή εκδίκασης φύλλων αγώνων. Μέλη του Δ/Σ της Ένωσης εφόσον ορισθούν παρατηρητές έχουν το δικαίωμα βαθμολόγησης των διαιτητών κυρίως στα θέματα της πειθαρχίας των ποδοσφαιριστών τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Παρατηρητής ο οποίος δεν παρευρεθεί ή δεν αποδώσει επακριβώς τα γεγονότα του χώρου ευθύνης του για τυχόν υπαίτιους των παραβάσεων των κανονισμών θα τιμωρούνται από το Δ/Σ της Ένωσης με επακόλουθο και την ανάλογη τιμωρία της ομάδας που εκπροσωπούν ( βαθμοί ήθους κ.λπ.).  Με τη λήξη ενός αγώνα ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ εκτός από τους αρχηγούς των ομάδων δεν επιτρέπει σε κανέναν άλλο την είσοδο στα γραφεία των διαιτητών. Σε περίπτωση που ο ορισθείς παρατηρητής, απουσιάζει από τον αγώνα αδικαιολόγητα, η ομάδα που εκπροσωπεί, θα χρεώνεται στην βαθμολογία ήθους με ένα (1) βαθμό και στη συνέχεια οι βαθμοί θα διπλασιάζονται.
 1. Οποιοδήποτε θέμα προκύπτει κατά τη διάρκεια του τουρνουά και δεν αναφέρεται στην προκήρυξη της Ένωσης ή στον κανονισμό λειτουργίας του Ο.Π.Α.Α.Π, θα εφαρμόζεται ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ καθώς επίσης και ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.).
 1. Η επιτροπή εκδίκασης φύλλων αγώνων θα αποτελείται από τρία (3) μέλη της Ένωσης καθώς και από τον εκπρόσωπο του Ο.Π.Α.Α.Π, ο οποίος δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου.

 

 1. Η επιτροπή εφέσεων αποτελείται από την ολομέλεια του Δ/Σ της Ένωσης και τον εκπρόσωπο του Ο.Π.Α.Α.Π, ο οποίος δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου.

 

 1.  ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝ

Ως δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων θεωρούνται οι με οποιοδήποτε τρόπο δημόσιες δυσμενείς κρίσης σε βάρος της διοργανώτριας (Δήμος Περιστερίου), της Ένωσης (ΕΠΣΑΠ), των ομάδων, των γιατρών και των διαιτητών.

Στους παραβάτες επιβάλλονται οι ακόλουθες ποινές:

 • Τιμωρία αξιωματούχου ή ποδοσφαιριστού ομάδος έως και ένα χρόνο εκτός γηπέδων και δραστηριότητας με υποχρέωση ανάκλησης των δυσμενών κρίσεων.

Σε περίπτωση μη ανάκλησης, οι παραβάτες θα καλούνται σε απολογία και θα επιβάλλονται οι παρακάτω ποινές:

 • Αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πινάκα του τρέχοντος πρωταθλήματος.
 • Αποκλεισμός της ομάδας από τους υπόλοιπους αγώνες.
 • Ποινή στο πρωτάθλημα ήθους.

 

 1. Οποιοσδήποτε εκφοβίζει με απειλές αξιωματούχο ή εντεταλμένο ενός αγώνα θα τιμωρείτε με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα από ένα (1) έως τρία (3) έτη. Εάν αποδειχτεί υπαιτιότητα και της ομάδας τότε θα τιμωρείτε με αφαίρεση βαθμών έως και υποβιβασμό καθώς και ποινές ήθους.

 

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ - ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

 

Σε περίπτωση που θα χρειαστεί να γίνει αγώνας για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας του τουρνουά, με τον αγώνα αυτό θα τελειώνει η ποδοσφαιρική περίοδος, αλλιώς θα είναι ο τελικός κυπέλλου. Το Δ/Σ της Ένωσης έχει το δικαίωμα και αφού το κρίνει σκόπιμο να αλλάξει τον τρόπο διεξαγωγής του ΤΕΛΙΚΟΥ της τελετής λήξης του ΤΟΥΡΝΟΥΑ.

 

 1. Ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος  θα είναι ο παρακάτω:

α) Η Α κατηγορία θα αποτελείται από 22 ομάδες οι οποίες με κλήρωση θα χωριστούν σε 2 ομίλους των 11 ομάδων ο καθένας, οι οποίες και θα διαγωνισθούν μεταξύ τους σε 2 γύρους. Με την λήξη των αγώνων αυτών ο πρώτος του Α’ ομίλου και ο πρώτος του Β’ ομίλου θεωρούνται πρωταθλητές των ομίλων τους και περνούν κατ ευθείαν στους ημιτελικούς αγώνες.

 

β) Ο δεύτερος του Α’ ομίλου θα αντιμετωπίσει τον τρίτο του Β’ ομίλου και ο δεύτερος του Β’ ομίλου θα παίξει με τον τρίτο του Α’ ομίλου. Στη συνέχεια οι νικητές των αγώνων αυτών με κλήρωση, η μια θα παίξει με τον πρώτο του Α’ ομίλου και η άλλη με τον πρώτο του Β’ ομίλου και οι νικητές πάλι των αγώνων αυτών (ημιτελικών) θα παίξουν στον τελικό ώστε να βγει ο πρωταθλητής του τουρνουά. Σε όλους τους αγώνες αυτούς , σε περίπτωση ισοπαλίας θα υπάρξει παράταση και πέναλτι.

 

γ) Υποβιβασμός – άνοδος ομάδων

Από την Α κατηγορία υποβιβάζονται απευθείας στην Β οι δύο ενδέκατοι των ομίλων ενώ οι δύο δέκατοι θα αντιμετωπίσουν τους δύο ένατους σε μονούς αγώνες χιαστί και έτσι οι νικητές θα παραμείνουν στην Α κατηγορία ενώ οι ηττημένοι υποβιβάζονται στην Β κατηγορία δηλαδή θα υποβιβασθούν 4 ομάδες.

 

δ) Η Β’ κατηγορία θα αποτελείται από εννέα (9) ομάδες οι οποίες θα διαγωνισθούν μεταξύ τους σε 2 γύρους. Μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου , θα προβιβαστούν στην  Ά κατηγορία απευθείας οι (3) τρείς πρώτες ομάδες , ενώ η 4η ομάδα σε περίπτωση που έχει διαφορά μικρότερη ή ίση των (5) πέντε βαθμών από την 5η ομάδα της κατηγορίας θα παίξει μονό αγώνα μπαράζ. Η νικήτρια ομάδα θα προβιβαστεί στην Ά κατηγορία. Σημειώνετε ότι σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ο αγώνας θα οδηγείτε σε παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.

 

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

 

Το Δ/Σ της Ένωσης έχει το δικαίωμα και αφού το κρίνει σκόπιμο να αλλάξει τον τρόπο διεξαγωγής του ΤΕΛΙΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ.

 

 1. Ο τρόπος διεξαγωγής του κυπέλλου θα είναι ο παρακάτω:

Θα δημιουργηθούν 7 (επτά) όμιλοι των 4 (τεσσάρων) ομάδων και 1 (ένας) όμιλο των 3 (τριών) ομάδων.

Συνολικά 31 ομάδες.

Οι 2 (δύο) πρώτες από κάθε όμιλο προκρίνονται  στην επόμενη φάση των 16. Έπειτα από κλήρωση θα υπάρχουν αγώνες ΝΟΚ ΑΟΥΤ μέχρι των τελικό.

 

 1. Σε περίπτωση που ισοβαθμήσουν δύο ομάδες ή και περισσότερες ο τρόπος με τον οποίο θα προκύψει η τελική κατάταξη των ομάδων είναι ο παρακάτω:
 1.  Μεγαλύτερη διαφορά βαθμών στους μεταξύ τους αγώνες.
 2.  Καλύτερη διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες.
 3.  Καλύτερη διαφορά τερμάτων στην τελική βαθμολογία του τουρνουά.
 4.  Καλύτερη επίθεση στην τελική βαθμολογία του τουρνουά.
 5.  Αγώνας μπαράζ ( με παράταση και πέναλτι).
 1. Η Επιτροπή θα συνεδριάζει μία ώρα (60’) πριν την κλήρωση των αγώνων και σε ανάγκη, μετά την κλήρωση. Τα σωματεία μπορούν να καταθέτουν ζητήματα που τους απασχολούν προς συζήτηση και η Επιτροπή θα κρίνει αν μπορούν τα σωματεία να παραβρίσκονται στις συζητήσεις αυτές. Όλες οι αποφάσεις του Δ/Σ είναι δεσμευτικές προς όλα τα σωματεία. Μέλη του Δ/Σ της Ένωσης δεν συμμετέχουν σε τυχόν αποφάσεις υπέρ ή κατά ομάδων που εκπροσωπούν.

 

 1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν :
 1. Όσοι δημότες είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Δήμου μας και ψηφίζουν στην πόλη μας.
 2. Όσοι έχουν ελληνική ιθαγένεια και μένουν ή εργάζονται στον Δήμο μας.
 3. Όσοι κατάγονται από την Κύπρο.
 4. Επίσημοι Διαιτητές και προπονητές.
 5. Επιτρέπεται η χρησιμοποίηση 2 (δύο) αλλοδαπών παικτών , εφ όσον μένουν ή εργάζονται στην πόλη μας και έχουν τα νόμιμα στοιχεία για την παραμονή τους στην χώρα μας. Σημειώνεται πως οι ομάδες έχουν δικαίωμα να αντικαταστήσουν τις συγκεκριμένες θέσεις μόνο όταν ο παίκτης θα μετεγγραφεί (κατά την μεταγραφική περίοδο όπως αυτή ορίζετε στην προκήρυξη) σε ομάδα του τουρνουά και μείνει η θέση κενή.
 6. Ποδοσφαιριστές προερχόμενοι από άλλα κράτη (εκτός Ελλάδας και Κύπρου ) της Ε.Ε. υπολογίζονται ως ξένοι.
 7. Όσοι ποδοσφαιριστές έχουν στην κατοχή τους Ελληνική ταυτότητα ομογενούς και μένουν ή εργάζονται στον δήμο μας.

Διευκρινίζεται ότι : Διαιτητές που ορίζονται (ως διαιτητές ή βοηθοί ) σε αγώνες του τουρνουά, απαγορεύεται να συμμετάσχουν και ως ποδοσφαιριστές σε ομάδες του τουρνουά. Τυχόν συμμετοχή τους, θα θεωρείται ως κακή συμμετοχή και θα τιμωρείται, μετά από ένσταση ή και αυτεπάγγελτα από την επιτροπή εκδίκασης φύλλων αγώνων.

 

 1. Κάθε σωματείο έχει υποχρέωση να γνωστοποιεί στην επιτροπή του τουρνουά μέχρι τρεις (3) εκπροσώπους του οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι  ως προς τις υποχρεώσεις της ομάδας τους, προς τον Ο.Π.Α.Α.Π και την Ένωση.

 

 1. Τα γηπεδούχα σωματεία είναι υπεύθυνα για την παραλαβή και παράδοση των φύλλων αγώνων στα γραφεία της Ένωσης. Σε περίπτωση που από την κλήρωση των γηπέδων απουσιάζουν και τα δύο διαγωνιζόμενα σωματεία, η Επιτροπή μπορεί να ορίσει την ώρα και το γήπεδο διεξαγωγής του αγώνα, κατά την κρίση τους.

Σε περίπτωση που το Γηπεδούχο Σωματείο δεν προσκομίσει εντός δύο (4) ημερών από την διεξαγωγή του αγώνα το Φ.Α. θα τιμωρείται με δυο (2) πόντους ποινής στο ήθος και στη συνέχεια οι βαθμοί θα διπλασιάζονται. Τα σωματεία μπορούν να παραδίδουν το Φ.Α. σε μελή του Δ.Σ. που πιθανόν να παρευρίσκονται στον αγώνα τους.

 

 1. Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να έχει στη δύναμή της έως σαράντα (40) ποδοσφαιριστές. Εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός μπορούν τα σωματεία να τον συμπληρώσουν ως την έναρξη του Β γύρου μαζί με τους μεταγραφέντες. Ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν συμπληρώσει 4 ή 7 κίτρινες κάρτες και η ομάδα τους συμμετέχει σε τελικό πρωταθλήματος η κυπέλλου, τότε θα έχουν κανονικά δικαίωμα συμμετοχής και η τιμωρία θα υπολογίζεται ως μη γεννώμενη.

 

 1. Τα σωματεία έχουν το δικαίωμα να αποκτούν από μεταγραφή ελεύθερους ποδοσφαιριστές, με τη λήξη του Α’ γύρου και πριν την έναρξη του Β’ γύρου. Ο μεταγραφόμενος ποδοσφαιριστής πρέπει να έχει σχετική βεβαίωση της ομάδας του, ότι του επιτρέπει να μεταγραφεί. Με τη λήξη του τουρνουά παύουν να ισχύουν τα δελτία των ποδοσφαιριστών. Επιτρέπεται να μεταγραφεί ποδοσφαιριστής μετά τη λήξη της Α’ φάσης του κυπέλλου και πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ο ποδοσφαιριστής αυτός δεν έχει δικαίωμα για άλλη μεταγραφή μέχρι τη λήξη του τουρνουά.

 

 1. Σωματείο που χρησιμοποιεί τιμωρημένο ποδοσφαιριστή ανεξαρτήτως αν υπάρχει ένσταση αντικανονικής συμμετοχής θα τιμωρείται αυτεπάγγελτα απ’ την αρμόδια Επιτροπή εκδίκασης φύλλων αγώνων ( βάσει του Κ.Α.Π.) και του πειθαρχικού κώδικα κι επιπλέον θα του αφαιρείται (1) ένας βαθμός από το βαθμολογικό πίνακα.

Σε αυτή την περίπτωση ο ποδοσφαιριστής δεν θα θεωρείται ότι έχει εκτίσει την ποινή του και θα υφίσταται η τιμωρία. Για να θεωρηθεί ότι ένας τιμωρημένος ποδοσφαιριστής εξέτισε την ποινή του πρέπει απαραιτήτως η ομάδα του να αγωνίζεται στο τουρνουά. Σε αντίθετη περίπτωση η ποινή του ποδοσφαιριστή παραμένει ως έχει και τον ακολουθεί.

 

 1. Στους αγώνες ΝΟΚ-ΑΟΥΤ του κυπέλλου (φάση των 16 και μετά) που λήγουν στην κανονική διάρκειά τους ισόπαλοι, δεν θα ακολουθεί παράταση, αλλά η διαδικασία των Πέναλτι, εκτός απ τούς δύο ημιτελικούς και τον τελικό, στους οποίους θα υπάρχει ημίωρη (30’) παράταση και (σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος), διαδικασία των πέναλτι . Ομάδα που δεν θα προσέλθει να αγωνιστεί σε αγώνα κυπέλλου θα της αφαιρείται ένας (1) βαθμός από τον βαθμολογικό πίνακα του φετινού πρωταθλήματος. Ομάδα που παραιτείται από τον τελικό κυπέλου, τιμωρείται με ποινή αφαίρεσης πέντε (5) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα του επόμενου πρωταθλήματος του τουρνουά. Επίσης ομάδα που θα τιμωρηθεί στον τελικό του κυπέλου ή αποχωρήσει μετά την έναρξή του θα της αφαιρούνται δέκα (10) βαθμοί από το βαθμολογικό πίνακα του επόμενου πρωταθλήματος του τουρνουά.
 1. Οι (κίτρινες και οι κόκκινες) κάρτες μετρούν το ίδιο, συνεχόμενα τόσο στο Κύπελλο, όσο και στο πρωτάθλημα. Ποδοσφαιριστής που θα συμπληρώσει δέκα (10) βαθμούς ήθους και άνω, θα διαγράφεται από το ΤΟΥΡΝΟΥΑ. Σ’ αυτή την περίπτωση η συμμετοχή του στο επόμενο πρωτάθλημα  θα κρίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης και του Ο.Π.Α.Α.Π.

Η διαγραφή σωματείου ή ποδοσφαιριστού θα έχει χρονική ισχύεις από ένα (1) έτος μέχρι δια παντός.

 

 1. Η ποινή δια παντός ορίζεται στα 3 (τρία) έτη, μόνο τότε θα έχει δικαίωμα ο παίκτης να αιτηθεί την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα.

 

 1. Ποδοσφαιριστής που αποβάλλεται από των αγώνα λόγο εξύβρισης της οικογένειας αντιπάλου, διαιτητών , εποπτών, κλπ θα τιμωρείται με 6 αγωνιστικές.

 

 1. Ποδοσφαιριστές οι οποίοι αναγράφηκαν σε επίσημα φύλλα αγώνων, πρέπει να αγωνισθούν για να θεωρηθούν ότι έχουν συμμετοχή σε αγώνες (Ε.Π.Ο-Ε.Π.Σ κ.λπ.).

 

 1. Σωματείο που δεν θα προσέλθει να αγωνιστεί σε τρεις (3) τουλάχιστον αγώνες, θα αποβάλλεται από το τουρνουά και η συμμετοχή στα επόμενα θα κρίνεται από την Ένωση και τον Ο.Π.Α.Α.Π.

 

 1. Φίλαθλοι σωματείων οι οποίοι εκφωνούν συνθήματα και φράσεις προσβλητικές με στόχευση ποδοσφαιριστές, διαιτητές η αξιωματούχους του αγώνα και έχουν προσβλητικό περιεχόμενο τότε, επιβάλλεται ποινή μέχρι και διακοπής αγώνα. Ο παρατηρητής έχει υποχρέωση να προειδοποιήσει των εκπρόσωπο της ομάδας να σταματήσουν τα συνθήματα με την επισήμανση των βαρύτατων ποινών.

Εάν και εφόσον παρά τις προειδοποιήσεις συνεχιστούν οι ανωτέρω παραβάσεις τότε ο διαιτητής έχει την υποχρέωση να αναφέρει τα γεγονότα στο Φ.Α.

 

 1. Σε περίπτωση που εισέρθουν οπαδοί στον αγωνιστικό χώρο και συνδυαστούν με επεισόδια κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας τότε θα αφαιρούνται τουλάχιστον 3 βαθμοί και σε περίπτωση υποτροπής οι ποινές θα διπλασιάζονται.

 

 1. Σε περίπτωση επεισοδίων η Ένωση δύναται να επιβάλει ποινή αποκλεισμού από το τουρνουά στην υπαίτια ομάδα από ένα έτος έως δια παντός.

 

 1. ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ

Εάν πλαστογραφηθεί ή παραποιηθεί έγγραφο προκειμένου να ωφεληθεί και να έχει έννομες νομικές σχέσεις θα τιμωρείτε ως εξής: το φυσικό πρόσωπο (ποδοσφαιριστής) με ποινή αποκλεισμού 10 αγώνων τουλάχιστον, το νομικό πρόσωπο (ομάδα) με ποινή αφαίρεσης τουλάχιστον 10 βαθμών έως και τον υποβιβασμό στην κατώτερη κατηγορία και ο υπεύθυνος της ομάδας με τουλάχιστον ετήσιο (ημερολογιακό) αποκλεισμό από τα γήπεδα.

 

 1. Από την έναρξη ως τη λήξη του τουρνουά απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών που έχουν αγωνιστεί σε επίσημα πρωταθλήματα ανδρών, νέων, εφήβων, παίδων κ.λπ. ΕΠΟ, ΕΠΣ κ.λπ. Η συμμετοχή επίσημου (επαγγελματία ή ερασιτέχνη) ποδοσφαιριστή, είναι αντικανονική και τιμωρείται, κατόπιν ένστασης κακής συμμετοχής του στον αγώνα ως ακολούθως:  H ομάδα χάνει τον αγώνα με σκορ 3-0 και της αφαιρείται και ένας (1) βαθμός από τον βαθμολογικό πίνακα.

 

 1. Όλες οι ενστάσεις πρέπει να υποβάλλονται στο φύλλο αγώνα ή και την επόμενη μέρα από τις 18:00 -20:00 στα γραφεία της Ένωσης.(6945372972).Εξαιρείται η ένσταση πλαστοπροσωπίας ποδοσφαιριστή οποία υποβάλλεται μέχρι την  υπογραφή του φύλλου αγώνα και με την προϋπόθεση ότι ο διαιτητής θα έχει ειδοποιηθεί σχετικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο από τον αρχηγό της ενιστάμενης ομάδας μέχρι τη λήξη του αγώνα ισχύει το άρθρο 23 του ΚΑΠ περί πλαστοπροσωπίας. Επίσης παύει να ισχύει το δεδικασμένο όσον αφορά προηγούμενες αποφάσεις της Ένωσης.

 

 1. Οι υποστηρίξεις των ενστάσεων πρέπει να γίνονται εγγράφως μέσα σε προθεσμία τεσσάρων (4) εργάσιμων ημερών από την διεξαγωγή του αγώνα ,πρέπει να αναφέρονται συγκεκριμένα οι λόγοι, ώστε να μπορεί η αρμόδια  Επιτροπή εκδίκασης φύλλων αγώνων να τελεσιδικήσει. Η επιτροπή έχει το δικαίωμα να δίνει στα σωματεία ολιγοήμερη διορία για την προσκόμιση στοιχείων για την υποστήριξη των ενστάσεων.

 

 1. Στο φύλλο αγώνα θα δηλώνονται ως 22 ποδοσφαιριστές και θα έχουν άπαντες, δικαίωμα συμμετοχής.

 

 1. Σε περίπτωση που οι φανέλες των διαγωνιζομένων ομάδων έχουν το ίδιο χρώμα η ομάδα που αναγράφεται στο φύλλο αγώνα ως γηπεδούχος, έχει υποχρέωση να αγωνιστεί με φανέλες διαφορετικού χρώματος ή και με φανέλες τύπου ‘’σαλιάρας’’, τις οποίες θα φορούν οι διαγωνιζόμενοι πάνω από τις κανονικές φανέλες, με τους αριθμούς που έχουν δηλωθεί στο φύλλο αγώνα.

 

 1. Ομάδα που φέτος, λόγω τιμωρίας δεν αγωνίζεται , ή δεν κατέρχεται να αγωνισθεί ή να παραιτηθεί από αγώνες ή αποχωρήσει από το πρωτάθλημα χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, τιμωρείται ως ακολούθως:

Αφαιρούνται δυο (2) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα του τρέχοντος τουρνουά για κάθε αγώνα που δεν αγωνίζεται και επιπλέον , αφαιρούνται από τον βαθμολογικό πίνακα του επόμενου πρωταθλήματος : α) δυο(2) βαθμοί για τον πρώτο αγώνα που δεν θα αγωνισθεί φέτος β) δύο (2) βαθμοί για τον δεύτερο αγώνα που δεν θα αγωνισθεί και γ) τρείς (3) βαθμοί για τυχόν τρίτο αγώνα που δεν θα αγωνισθεί.

Τέλος, σε περίπτωση που ομάδα, τερματίσει φέτος στο πρωτάθλημα, με μείον βαθμούς, οι βαθμοί αυτοί θα αφαιρεθούν από τον βαθμολογικό πίνακα του επόμενου τουρνουά .

 1. Όλα τα σωματεία που συμμετέχουν στο Τουρνουά του Δήμου μας απαγορεύεται να αγωνίζονται σε φιλικούς αγώνες με επίσημα σωματεία , εάν δεν υπάρχει σχετική έγκριση από το Δ.Σ. της ένωσης, διαφορετικά θα τιμωρούνται με βαθμούς στο ήθος.

 

 1. Σε περίπτωση που το σωματείο με το οποίο εκλέχθηκε μέλος του Δ.Σ. της ένωσης , για διάφορους λόγους , παύει να συμμετέχει στο Τουρνουά , τότε , για να συνεχίσει να είναι μέλος του Δ.Σ. , πρέπει να προταθεί εκ νέου από άλλο σωματείο το οποίο όμως , δεν θα έχει υποδείξει άλλον εκπρόσωπο στις εκλογές που προηγήθηκαν.

 

 1. Σωματείο που θα υποβάλει οποιαδήποτε ένσταση , θα καταβάλει το ποσό των πέντε (5) ευρώ ,  ενώ , σωματείο που υποβάλει προσφυγή στην επιτροπή εφέσεων , θα καταβάλει το ποσό των δέκα (10) ευρώ .

 

 1. Το Δ.Σ. της ένωσης , έχει το δικαίωμα να επιβάλει χρηματικά πρόστιμα και βαθμούς ήθους τόσο στους ποδοσφαιριστές και παράγοντες , όσο και στα σωματεία που δεν συμμορφώνονται με τα αναγραφόμενα στις προκηρύξεις της ένωσης και του Ο.Π.Α.Α.Π. , καθώς και των αθλητικών κανονισμών (Κ.Α.Π. , Πειθαρχικός Κώδικας , κ.ά.)

Τα ποσά που θα συγκεντρώνονται από τα προαναφερόμενα πρόστιμα , θα δίνονται κυρίως σε κοινωνικούς σκοπούς (τραυματισμούς ποδοσφαιριστών , κοπή πίττας , διάφορες εκδηλώσεις , κ.ά.).

 

Σωματείο που δεν προσέρχεται να αγωνισθεί σε αγώνα (φιλικό ή επίσημο) που έχει ορισθεί , θα καταβάλει εξ’ ολοκλήρου τα έξοδα αγώνα (διαιτησία , γιατροί , κ.ά.) .

 

 

Με την έναρξη ισχύος της παρούσης προκήρυξης, παύουν να ισχύουν οι προηγούμενες διατάξεις.

 

 

 

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ 33ου ΤΟΥΡΝΟΥΑ

 

 

Α) ΚΛΗΡΩΣΕΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΩΝ :

1) Τσιριμιάγκος Κ. , 2) Δημακόπουλος Ι. , 3) Πιερουλίδης Σ.

 

Β) ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

Το Δ.Σ.

 

Γ) ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΦΥΛΛΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

1) Τσιριμιάγκος Κ. , 2) Πιερουλίδης Σ. , 3) Μηλίτσης Δ., 

και ο εκπρόσωπος του Ο.Π.Α.Α.Π. γνωμοδοτικά .

 

Δ) ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Το Δ.Σ. και ο εκπρόσωπος του Ο.Π.Α.Α.Π.

 

Ε) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ

1) Τσιριμιάγκος Κ. , 2) Δημακόπουλος Ι. , 3) Πιερουλίδης Σ.

 

ΣΤ) ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ

1) Πηλάλης Γ. , 2) Δημακόπουλος Ι.

 

Ζ) ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

1) Μανωλίτσης Φ. , 2) Παπαχρήστου Π.  , 3) Πηλάλης Γ.

 

 

 

 

 

 

Για το Δ.Σ.

 

 

 

 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Τσιριμιάγκος Καίσαρας                             Πιερουλίδης Σπυρίδων