Ανακοίνωση

2022-02-02 13:15

Αγαπητά Μέλη της Ε.Π.Σ.Α.Π.,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις ακόλουθες εξελίξεις σχετικά με το φετινό Πρωτάθλημα:

1. Η επανέναρξη του Πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί το προσεχές σαββατοκύριακο 5 & 6 Φεβρουαρίου 2022 με τους αγώνες της 4ης αγωνιστικής των Α’ & Γ’ Ομίλων.

2. Το επόμενο σαββατοκύριακο (12 & 13 Φεβρουαρίου 2022) θα διεξαχθεί η 5η αγωνιστική των Α’ & Γ’ Ομίλων, ώστε όλοι οι Όμιλοι να έχουν τις ίδιες αγωνιστικές.

3. Το Πρωτάθλημα αναδιοργανώνεται ως εξής:

3.1) H κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Α’ γύρου (δεν θα υπάρξει Β’ γύρος).

3.2) Οι τρεις όμιλοι παραμένουν ως έχουν.

3.3) Δεν θα υπάρχει υποβιβασμός ομάδων.

3.4) Στα play off θα προκριθούν όλες οι ομάδες και θα αγωνιστούν με τις ομάδες του Ομίλου τους (ο 1ος του Ομίλου με τον 10ο του ίδιου Ομίλου, ο 2ος του Ομίλου με τον 9ο του ίδιου Ομίλου κ.ο.κ.) σε διπλούς αγώνες (φάση των 30).

3.5) Μετά το πέρας της φάσης των 30, θα προκριθούν οι 15 νικήτριες ομάδες. Από αυτές τις 15 ομάδες, θα προκριθεί απευθείας στην Φάση των 8 η ομάδα που συγκέντρωσε την μεγαλύτερη βαθμολογία στην κανονική διάρκεια. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, ως 2ο κριτήριο θα εξεταστεί η διαφορά τερμάτων. Σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση.

3.6) Οι 14 νικήτριες ομάδες που απομένουν, θα αγωνιστούν μεταξύ τους (με τυχαία κλήρωση) σε μονό αγώνα (φάση των 14).

3.7) Οι 7 νικήτριες ομάδες μαζί με την ομάδα που δεν αγωνίστηκε στην φάση των 14 θα αγωνιστούν μεταξύ τους (με τυχαία κλήρωση) για την Φάση των 8.

3.8) Οι 4 νικητές θα αγωνιστούν στην ημιτελική φάση (με τυχαία κλήρωση).

3.9) Οι νικητές της ημιτελικής φάσης θα αγωνιστούν στον Τελικό του Πρωταθλήματος.

3.10) Σε όλες τις φάσεις, θα υπάρχει παράταση και πέναλτι (εφόσον χρειαστεί).

4. Εγγραφή ελεύθερων παικτών θα πραγματοποιείται μέχρι και πριν την έναρξη των play off, ενώ μεταγραφές παικτών από άλλες ομάδες θα πραγματοποιούνται μετά την λήξη του Α’ γύρου και πριν την έναρξη των play off.

5. Λόγω περιορισμένων αγωνιστικών υποχρεώσεων, για όσους ποδοσφαιριστές έχουν ήδη τιμωρηθεί μέχρι σήμερα και έχουν υπόλοιπο ποινής, οι ποινή τους διαγράφεται. 

6. Ομάδα που εμφανίζει 3 ή περισσότερα κρούσματα covid-19 σε ποδοσφαιριστές της, έχει δικαίωμα να ζητήσει αναβολή του αγώνα της, εφόσον προσκομίσει τις αντίστοιχες βεβαιώσεις θετικού rapid test ή θετικού PCR . 

7. Εντός των προσεχών ημερών, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ε.Π.Σ.Α.Π. το ανανεωμένο ημερολόγιο αγωνιστικών υποχρεώσεων.

8. Η αυριανή κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί στις 16:00' (και όχι στις 18:30' ως συνήθως) και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ένωσης καθώς και στην σελίδα της στο Facebook. Για κατάθεση δελτίων, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον Ανδρέα Λιάπη.

Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Α.Π.